Te asteptam la cabinetul psihologic atunci cand:
-
doresti sa afli mai multe despre tine;
-
cauti drumul spre o schimbare in viata ta;
-
te confrunti cu dificultati legate de stres, de somn sau atunci cand simti ca nu mai poti face fata solicitarilor;
-
ai simti nevoia sa gestionezi emotii precum furie, anxietate, tristete, cand esti confuz sau nesigur;
-
te confrunti cu dificultati in interactiunea si comunicarea cu ceilalti: familie, partener de viata, colegi de scoala, serviciu etc.;
-
imbunatatirea increderii in propria persoana si/sau ceilalti;
-
copilul tau trece prin momente dificile si nu stii cum sa fii alaturi de el;
-
impasuri din viata personala sau profesionala;
-
te confrunti cu una din urmatoarele afectiuni: depresie, anxietate, anxietate sociala, anxietate generalizata, atacuri de panica, diverse fobii;
-
teama obsesiva de a nu te imbolnavi tu sau cei dragi tie;
-
tulburari psihosomatice (ex. discomfort sau durere ce nu prezinta cauze medicale);
-
ai nevoie de consiliere de cariera;
-
problematica persoanelor de varsta a treia;
-
simptomatologie psihosomatica;
-
simti nevoia sa vorbesti cu un psiholog.
Psihologul specializat în psihoterapie de cuplu ghideaza cuplul in dezvoltarea abilitatilor necesare pentru gestionarea situatiilor problematice.
In cadrul terapiei de cuplu, parteneri vor descoperi metode de rezolvare a conflictelor intr-o maniera sanatoasa, vor dezvolta abilitati de comunicare care vor asigura o relatie sanatoasa, vor invata asertivitatea si cum sa-si exprime nevoile.
Mediul terapeutic este un mediu sigur in care li se permite celor doi parteneri sa-si exprime sentimentele.
In privința familiei, scopul acestei terapii este de a ajuta familia sa descopere, sa întrerupa si eventual, sa schimbe, dinamica relaționala in cazul in care apar disfunctii.
Consilierea psiho-oncologica specializata ajuta pacientul in sensul adaptarii la diagnostic, la situatiile noi cu care se confrunta in timpul tratamentului dar si dupa tratament.
Rolul psihologului se concretizeaza in incercarea de a pastra cat mai mult calitatea vietii pe care a salvat-o medicul.
Atunci cand pacientul este consiliat psihologic se observa o mai buna adaptare la tratament, scaderea anxietatii, scaderea depresiei, scaderea hipervigilentei la simptomele fizice si formarea unor mecanisme adaptative pentru a face fata bolii.
Psihoterapia online se bazeaza pe acelasi concept ca si cea individuala si este o solutie eficienta in multe cazuri: daca lucrezi în alta tara si simti ca psihoterapia in limba natala este mai eficienta sau daca locuiesti intr-un oras in care nu ai gasit un psihoterapeut care sa ti se potriveasca,in caz ca esti plecat din localitate sau pur si simplu doresti sa eviti sala de asteptare.
Psihoterapia online este potrivita atunci cand cea traditionala nu este accesibila, in anumite cazuri singura alternativa.
Este eficienta. Este complet confidentiala.